• FZO 4 op koers ondanks verlies

  4 okt 2020
 • FZO 4 verliest moddergevecht.


  Voor de wedstrijd zag ie er in z’n felgroene keepershirt nog uit als een klaar-over die z’n werkdag begint maar na 90 minuten leek ie op een grizzlybeer. Alles gegeven en veel goede reddingen. Aan Bjorn heeft het niet gelegen dat FZO 4 afgelopen zaterdag aan het kortste eind trok. VRC bleek net iets beter en net iets gelukkiger in de afwerking en die ingrediënten bleken voldoende voor een 2-4 winst van de Veenendalers.

  Het duel ging over het algemeen gelijkmatig op. VRC had meer balbezit maar FZO loerde op de counter. Meestal vallen de goals snel in de duels van FZO 4 maar nu duurde het allemaal wat langer. Te lang naar de mening van Enno dus hij werkte een corner knap binnen. De eerste goal was gevallen.
  Hierbij moet wel het detail genoemd worden dat het een corner voor VRC was. Bjorn was kansloos op dit ‘Sven van Beekje’.

  FZO ging niet bij de pakken neer zitten en vervolgde het duel optimistisch. Toen enige minuten later de 0-2 viel uit een ongelukkige kluts via Joos (die lange) veranderde er niets aan de instelling want ook na deze treffer bleef iedereen positief.

  En dit laatste zou weleens HET aspect kunnen seizoen dit seizoen waardoor we nog veel punten gaan pakken. Niet elkaar verwijten naar het hoofd slingeren, niet met de kop omlaag gaan voetballen maar gewoon blijven geloven in de kwaliteiten van jezelf en van de ploeg.

  Ja in het elftal zijn er best wat onderlinge verschillen op voetbalgebied. Dit is een gegeven. Maar het is ook een gegeven dat wanneer iedereen elkaar waardeert en stimuleert, dat er iets in een elftal groeit. ‘ Teamgeest’ heet dat met een mooi woord. En hiermee zijn we hard op de goede weg. Belangrijke rol is hier ook in weggelegd voor de leider. Henk Jan staat bijna wekelijks voor de keuze om 4 of 5 spelers reserve te zetten. Ik kan me voorstellen dat dat best eens moeilijk kan zijn. Ook hierin moeten we als team acceptatie tonen maar ook wat dit betreft weet ik zeker dat FZO 4 dit kan.

  Terug naar de wedstrijd. In de laatste minuut van de eerste helft lokte de spits sluw een vrije trap uit. Net als vorige week bleek ook deze bal weer in de verre hoek te verdwijnen. 1-2, rust.

  Na rust zette FZO wat meer druk en dat leverde wat mogelijkheden op. VRC werd wat nerveuzer. Druk zetten betekent automatisch ook dat je wat meer ruimte weggeeft en hieruit scoorde vrc in het laatste kwartier tweemaal. Aanwinst Jaimy maakte in de laatste minuut de 2-4. FZO had meer verdiend maar VRC staat niet voor niets in de top van het klassement.

  De uitstekende scheidsrechter floot af en ondanks de nederlaag mocht FZO tevreden zijn. Vorig seizoen zouden dit soort wedstrijden nog met 2-8 of 2-9 verloren zijn gegaan maar FZO 4 heeft stappen gemaakt. Daarnaast: Een blik op de ranglijst leert dat FZO in de eerste drie wedstrijden al tegen de nummer 2 en nummer 3 hebben gespeeld. In beide partijen zijn we niet van de mat gespeeld. Ook dat geeft weer hoop op de toekomst.

  En die toekomst dat is me er eentje: volgende week zaterdag is er natuurlijk FZO 1 - Zeist 1 maar er is nog een derby.......

  FZO 4 mag aantreden tegen Jonathan 7. Op voorhand een derby waar iedere voetballiefhebber z’n vingers bij af zal likken. FZO 4 is er klaar voor.

  Polly