• Pupil van de week - Stein van Beek

  16 nov 2022
 • “Mag ik snel weer een keer pupil van de week zijn?”. Achter in de auto naar huis is deze vraag eigenlijk het grootste compliment aan FZO 1 dat Stein kon geven. Het was een briljante dag geweest. Bij aanvang van de wedstrijd was hij het veld opgelopen met de scheidsrechter en de elftallen. Als in een jongensboek nam hij daarna vanaf de middenstip de bal aan zijn voet, soleerde door de verdediging en schoot ‘m strak langs de keeper. Applaus en gejuich van het publiek, waaronder oma, zusje, moeder, vader en zijn vriend en teamgenoot in J08-1 Thijmen. De laatste vond dat de weerstand van de defensie van Bunnik wel wat tegenviel. Hetgeen in de echte wedstrijd die volgde wel bleek mee te vallen.  

   

  Eerder was de dag begonnen om 12:45 toen het eerste elftal verzamelde. Stein werd gelijk opgenomen in de groep bij de lunch. Flink onder de indruk van de setting at hij ongemerkt vier bolletjes. Drie met kaas en eentje met ham. Thuis lust hij geen ham… Daarna mee naar de wedstrijdbespreking. Een teammoment achter gesloten deuren. Geïnteresseerd vroeg ik wat zich daar had afgespeeld. “Vooral een grote mensentekening”. “Ok… en heb je er iets van opgestoken? Heb je iets onthouden?”. “Nee, niet echt. Dat zijn dingen die je denk ik pas in groep 5 krijgt.”. 

   

  Met de bal met handtekeningen op schoot in de auto terug zat hij dus na te genieten. Het was een hele mooie ervaring voor hem en veel waardering voor de spelers en staf van FZO 1 die hem zo onderdeel maakten van de groep en deze wedstrijd. Als het aan Stein ligt, is hij snel weer een keer aan de beurt.

   

   

  Stein van Beek - Jorg van Beek - Brenda Grinwis