• We mogen weer!

 • Eindelijk konden we weer samen komen op FZO voor de start van een nieuw seizoen. Na de degradatie van vorig seizoen staat de groep weer te trappelen om daar in het nieuwe seizoen wat aan te gaan doen.

  Tijdens de eerste training met een mooie opkomst van 18-20 man merkte je gelijk dat er een gretige groep staat. Een nieuwe groep, bekende en onbekende, nieuwelingen en ervaren rotten. Er ontbraken nog ongeveer 8 jongens die later in de week of de week daarop weer bij gingen sluiten.

  Ook de staf iets gewijzigd. Onze Henri Meyer gaat na 40 jaar selectievoetbal zich meer bemoeien met de vaste harde kern supporters tijdens onze wedstrijden. Helaas voor ons maar begrijpelijk voor Henri. Meyer bedankt voor alles! Ook onze keeperstrainer en oude doelman Pieter Koster heeft ervoor gekozen om nog een keer zijn kunsten in het veld te vertonen. Hij gaat weer keepen bij zijn oude kameraden op Jonathan. Jammer van de club Kossie, maar o zo leuk voor jou! Ook jij bedankt voor alles. De staf heeft overigens 2 nieuwe leden en wat wijzigingen. Onze Choe is dit jaar onze leider/ materiaalman waar hij de jaren hiervoor ons regelmatig ondersteunde door te vlaggen. Zijn werk gaat deels overgenomen worden door Rob Gouw die geen introductie nodig heeft lijkt mij. Nieuwkomer Richard Gouw waarbij een halve droom voor hem uitkomt. Opgegroeid bij FZO en onze nieuwe assistent-trainer. Brok ervaring en een echte clubman. Nieuwkomer Mitchel Plazier( Met ondersteuning op technische gebied van Michel de Bruin) die de nieuwe keeperstrainer is geworden. Een kleine poos geleden nog de vaste keeper van FZO 1 en één van de kampioenen van het seizoen ‘17/’18. Welkom heren!

  Na 3 trainingen volgde onze eerste oefenwedstrijd uit bij Wasmeer in Hilversum. Een snikhete dag die door de warmte wat eerder op de dag begon. We reisde af met +- 20 jongens. Wasmeer vorige jaar kampioen geworden in de 4de klasse een mooie tegenstanderd voor FZO.
  De 1e helft liet FZO zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en hadden dan ook de overhand en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong. Helaas net voor de rust maakte Wasmeer na een snelle counter er 1-1 van. In de rust kwam er bijna een compleet nieuw elftal in, en de 2de helft was dat ook even zoeken. Eigenlijk ging het op en neer maar de eindstand bleef uiteindelijk 1-1. Prima resultaat. Hierna volgde er wederom 2 trainingen waarvan 1 op het complex van S.V. Austerlitz. Dit omdat Patria beide velden van ons gedeelde complex nodig had om hun jaarlijks toernooi te kunnen spelen. Fijn dat FZO goede banden heeft met de nabijgelegen voetbalclubs, S.V. Austerlitz bedankt voor de gastvrijheid! FZO werkte hier een prima training af.

  Helaas was er ook een minderpuntje aan deze avond. Er moest een keuze gemaakt gaan worden welke spelers zouden afvallen naar FZO 2. De groep bestond namelijk uit 28 spelers waarvan de uiteindelijke selectie maar kan bestaan uit +- 20. Hierdoor zijn er deze donderdag wat jongens af gevallen, goede gasten die echt wel kunnen ballen. Helaas moeten de trainers een keuze maken, een onderdeel dat liever geen van de trainers doet. Gasten succes dit seizoen en laat zien dat de trainers het mis hebben!

  Afgelopen zaterdag was de tweede oefenwedstrijd uit bij de mannen van V.V. Tricht. Wie zeg je? Ja Tricht nabij Geldermalsen. Een andere regio een ander soort team en een ander niveau namelijk een ploeg wat uitkomt in de 2de klasse. Een mooie uitdaging om te zien hoever we zijn en om weer wat jongens in te passen die de 1e oefenwedstrijd gemist hebben.
  De start van de wedstrijd ging gelijk op maar daarna had Tricht ligt de overhand. Toch bleef FZO 1 stabiel en compact verdedigen waardoor we met een 0-0 gingen rusten. In de rust weer de nodige wijzigingen. Na de rust kwamen er bij Tricht wel wat voetballers bij die een aardig balletje kunnen trappen. Tricht was de 2de helft de bovenliggende partij en maakte uiteindelijk 2 goals. 2-0 eindstand tegen een stabiele 2de klasse. Een prima resultaat voor de mannen van FZO. De nodige minuten voor de spelers zijn weer gemaakt.

  Aanstaande dinsdag spelen we derde oefenwedstrijd thuis bij FZO tegen de gastheer van afgelopen donderdag S.V. Austerlitz. Een aantal supporters heeft ons beide wedstrijden weer bijgestaan en we hopen dat het gedurende dit seizoen er nog veel meer worden. Ook jullie zijn onderdeel van onze groep en een extra steun in de rug.

  Volgende weekend gaat FZO 1 op trainingskamp naar Apeldoorn. Hoe dat is geweest hoor je de volgende keer.
  Met vriendelijke groet,

  Henrico