• Wedstrijd verslag Domstad majella 5 - Fzo 2

  29 okt 2018
 • De gladiatoren van FZO 2 gingen weer ten strijde

  De mannen van FZO hadden weer een wedstrijd in het vooruitzicht en deze keer was het bij Domstad Majella. Voor de wedstrijd was er een duidelijke bespreking door de technische staf. Wij moesten winnen om mee te blijven doen om het kampioenschap. Wij hadden dus één taak en dat was winnen. In de groep was er voor de wedstrijd wat twijfel, omdat er dragende spelers werden gemist door blessures. De trainers lieten ons inzien dat de kracht van ons team niet uit individuen bestaat. Zij maakten ons duidelijk dat er andere mensen gingen opstaan en de kar gingen trekken. Dit kwam uit en er volgde een wedstrijd met veel doelpunten door verschillende mensen.

  De wedstrijd begon sterk met vanaf het begin strijd en geconcentreerd spel. Binnen een paar minuten was er al een reden om te juichen voor de mannen van FZO, niemand anders dan Jeroen de Dreu maakte een goal door een balletje in de linkeronderhoek te schieten. De vreugde duurde even en meteen weer in positie staan en doorgaan dat was de mindset. FZO controleerde de wedstrijd en liet het balletje rondgaan. Martijn de Wit en Damy Bennenk waren de hele tijd aanspeelbaar en lieten hun loopvermogen zien aan de jongens van Domstad Majella. Justin Siersma stond deze wedstrijd in de spits omdat Thijs Rampen afwezig was. Justin deed wat er van hem gevraagd werd en werkte als een paard. Hij was de hele wedstrijd aanspeelbaar en gebruikte zijn lichaam op de juiste momenten. Dit zorgde ook voor het volgende doelpunt van FZO. Na een 1 op 1 actie maakte Justin de bal netjes af en stond er een score van 0-2 op het bord. De wedstrijd werd nog steeds gecontroleerd en niks aan de hand zou je denken, maar dat bleek anders. De hele selectie was in de voorwaartse beweging om de tegenstander onder druk te zetten toen een verdediger van Domstad Majella de bal naar voren schoot. De bal kwam achter de verdediging en de spits ging in zijn eentje op Mitchel Plazier af. Mitchel deed zijn uiterste best maar de spits kreeg de bal over Mitchel heen waardoor de score 1-2 werd. Dit was een moment waardoor de mannen van FZO de grip op de wedstrijd even verloren tot het moment dat FZO een vrije trap kreeg. Martijn de Wit ging er alla Ronaldo achter staan. Hij nam zijn tijd en schoot de bal keihard richting het doel. De keeper was hier zo van onder de indruk dat hij er geen antwoord op had. FZO kreeg weer wat meer grip op de wedstijd en liet zien dat het weer met wat meer vertrouwen speelde. Martijn van Elk gooide er hier en daar een hakje uit en liet zijn kwaliteiten zien. Dit zorgde ook voor het 4e doelpunt aan de kant van FZO. Jeroen de Dreu had de bal rond de 16 van Domstad Majella en zag de kans om een combinatie aan te gaan met Martijn van Elk. Jeroen ontving de bal van Martijn en hij was weer eens trefzeker, zoals hij dit seizoen al meermaals is geweest. Het rust signaal klonk niet veel later en de mannen gingen naar de kleedkamer.

  De sfeer was ontspannen in de kleedkamer en er werden hier en daar wat grappen gemaakt. De trainers maakte ons duidelijk dat wij ons koppie erbij moesten houden en niet dachten dat we er al waren.

  De tweede helft ging van start en FZO kwam niet uit de kleedkamer zoals zij hadden moeten doen. De concentratie leek een beetje weg te zijn en FZO had niet de controle die zij in de eerste helft wel hadden. Ondanks dat was er nog geen gevaar voor FZO er moesten wel nog een paar reddingen worden verricht door Mitchel Plazier, die zijn klasse liet zien door een bal uit de hoek te halen en daarna van de lijn redde. Mitchel liet zien waarom hij vorig jaar de keeper was van een kampioenen elftal. Later in de tweede helft kwam er een corner die genomen werd door Martijn de Wit. Hij zag Mauro de Jong positie kiezen en plaatste de bal perfect op het hoofd van Mauro de Jong die alla Sneijder de bal in het doel kopte. De vreugde was in het veld en op de bank groot, omdat Mauro een ijzersterke wedstrijd speelde en het verdiende om een goal te maken. De 1-5 stond op het scorebord en de wedstrijd leek gespeeld te zijn tot het moment dat Domstad er door een steek paas doorheen kwam. Hij kwam weer een op een tegen Mitchel Plazier en kreeg de bal maar net langs Mitchel ondanks dat hij er met zijn vingertoppen aanzat. De score was 2-5 opdat moment en de wedstrijd leek gespeeld te zijn. De wedstrijd was bijna aan zijn einde en FZO kreeg nog een corner. Dit was de kans om de score nog iets uit te breiden en dit gebeurde ook. De ingevallen Gijanni stond op de juiste plek om de bal na een rebound in de goal te koppen en de score was 2-6 tevens ook de eindstand van de wedstrijd.

  Na de wedstrijd kreeg FZO te horen dat Rivierwijkers punten had laten liggen bij de Bilt waardoor FZO op plek 1 kwam te staan in de competitie.

  Zoals wij vaak voor het eerste hebben gezongen ‘’wij staan boven aan’’ konden wij het nu voor onszelf zingen. Er kunnen dit seizoen mooie dingen gebeuren als wij onze vorm vasthouden.

  Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Vreeswijk. De aftrap is om 11 uur en jullie zijn van harte welkom.

  Geschreven door: Roy Vlug