• Wedstrijdverslag Fzo 2 - Fc De Bilt 6

  13 feb 2019
 • Wedstrijdverslag FZO 2 – Bilt De FC 6

  Na een aantal weken weinig getraind en geen wedstrijden gespeeld te hebben, was het dan eindelijk weer zover. Na verbazing van sommige ging de wedstrijd gewoon door. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden. De vorige ontmoeting tussen deze twee teams was een spannende wedstrijd geworden na een sterk begin van FZO (2-4 voor FZO).

  De wedstrijd begon en net zoals de vorige ontmoeting begon FZO ijzersterk. Al snel gaf Thijs de bal op Damy die hem langs de keeper schoof een mooi doelpunt en verdiend. FZO domineerde de eerste helft en was bijna alleen maar op hun helft aan het voetballen. Dat was ook aan de score gezien, want vlak na het doelpunt van Damy. Kreeg de pijlsnelle Jeroen de bal die vervolgens met de bal richting het goal ging. Justin was ook betrokken bij deze uitbraak en rende met Jeroen mee. Maar helaas voor Justin wist Jeroen hem zelf hard in de linkeronderhoek te schieten voor de twee- nul! Ook bij de drie- nul was Justin betrokken die een mooi boogballetje op David gaf. De verdediger kon hem nog net toucheren met zijn hoofd, maar hierdoor viel de bal precies goed voor David. Die er dan ook maar één mee kon doen en dat was hem keihard volleren. Hij raakte hem precies goed en ging via de binnenkant baal de andere kant van het doel in.

  Maar niets is minder waar het beloofde nog een hele moeilijke middag te worden voor FZO.
  Na een vies shirtje trekken van Martijn de Wit kreeg De Bilt einde eerste helft een vrije trap vlakbij de corner. Zoals u vast al had gemerkt waaide het zaterdag erg hard. De Bilt na de vrije trap die met een beetje hulp van de wind zo op de lat belandde. Vervolgens kwam die via de lat rechtstreeks in de voeten van een speler van De Bilt die hem intikte. Vlak hierna fluit de scheidsrechter voor het rustsignaal.

  De tweede helft was een zware helft voor FZO waar De Bilt veel hoger op ging spelen, kreeg FZO nog een aantal goeie kansen. Waar sommige van op miraculeuze wijze niet in het goal eindigde. Liet De Bilt dit niet na zij kregen een corner en zoals u vast al vaker heeft gelezen eindigt een corner tegen bij FZO 2 vaak in een doelpunt tegen. Dat was deze keer niet anders 3-2 met nog ongeveer 20 minuten te spelen. De bilt ging vervolgens nog hoger op spelen en bij FZO was het af en toe paniek. Maar uiteindelijk floot de scheidsrechter af.

  Al met al een goed begin van FZO. Goede eerste helft gespeeld en tweede helft waar nog een hoop van valt te leren. De drie punten blijven in Zeist en kon er door FZO 2 weer genoten worden van een lekker biertje in onze beste helft, de derde helft!

  Geschreven door Floris Nesselaar