• Wedstrijdverslag Odysseus 7 -Fzo 2

  18 feb 2019
 • Wedstrijd verslag Odysseus- FZO 2

  Zaterdag 16 Februari,

  De mannen van FZO 2 konden uitslapen deze zaterdag. Het was prachtig voetbal weer en om 15:00 was de aftrap tegen de nummer laatst vlak naast de uithof. Tegen de hekkensluiter zou een makkelijke middag moeten worden voor de heren uit Zeist maar niks was minder waar.

  FZO begon niet verkeerd en bouwde rustig op van achter uit en probeerden de middenvelders te bereiken. Dit kwam niet verder dan een kaats en af en toe een combinatie die terug naar onze laatste linie lijden. Een paar keer werd de lange bal gezocht richting David de Vroedt. Met zijn snelheid kon het gevaar via hem gezocht worden en dit liep uit tot de eerste kans. De bal werd van af rechts voor gegeven en was een makkelijke bal voor de keeper. Tot verbazing liet de keeper de bal los en kwam voor de voeten van Justin Siersma die geen moment twijfelde het de bal tegen de touwen schoot. 0-1 voor FZO.
  De rest van de eerste helft heeft zowel als FZO en Odysseus geen kans gehad. Het veld was vrij hobbelig en was dan ook moeilijk om de bal te controleren en via het middenveld de aanval te bedienen.

  In de rust werd er gewisseld en FZO moest er alles aan doen om de overwinning veilig te stellen. FZO had continu de bal en speelde op hun helft. Maar creëerde geen kansen.
  De bal moest even terug naar de keeper en niet alleen de veldspelers van FZO hadden moeite met het slechte hobbelveld. Een nachtmerrie voor elke keeper. Je raad het al de bal sprong op en het de stand werd tegen de verwachtingen 1-1. Een klap voor de mannen in het wit maar we wisten dat we gewoon door moesten gaan. Na een combinatie werd voor de 16 van Odysseus een overtreding gemaakt en Thijs Rampen ging als altijd achter de bal staan. De bal ging met een gevoel over de muur en links de hoek in. Vaste houden nu. Helaas kreeg FZO opnieuw een klap te verwerken want na 1 minuut stond de stand weer gelijk en de tijd begon te dringen. De heren van Richard Gouw bleven rustig het was nog niet afgelopen.
  Martijn de wit speelde de bal naar Mauro de Jong de rechtsback van vandaag en besloot van een meter of 30 verwoestend uit te halen. Je moet er bij zijn geweest om het te geloven. De bal ging in één rechte lijn links de kruising in. Een wereld goal !!! Met nog 5 minuten te spelen wist FZO met 2-3 te winnen.

  Kampioen wordt je tegen de kleintjes zeggen ze. Laten we het hopen!

  Volgende week wordt er thuis gespeeld tegen sterrenwijk om 11:30.

  Geschreven door : Mauro de Jong