• Zwak FZO onderuit tegen tegen Candia in Rhenen.

    14 okt 2018
  • FZO is afgelopen zaterdag tegen een 5-2 nederlaag aangelopen bij Candia in Rhenen. Met de rust stond het nog 1-1 dus niks aan de hand voor onze mannen uit Zeist. Hoofdtrainer Pino kon door blessures deze wedstrijd niet beschikken over aanvoerder Lucien Brouwer, Emile Brouwers, Joost Rampen, Mike van Essen en Remko van Deventer. De niet fitte Danny ter Hoeven en de van vakantie teruggekeerde Shaquill van Ewijk namen plaats op de bank. Spits Veldhuijzen was de week ervoor een vraagteken, maar startte wel deze middag.
    Dan de wedstrijd van vandaag…… FZO begon flauw aan de wedstrijd, beide teams waren zoekende op het warme kunstgras. Het spel tijdens de eerste helft was niet hoogstaand, zeker niet van onze kant. We konden niet brengen wat we gewend zijn. Na wat speldenprikjes over en weer was het toch Candia die goed doorkwam aan de rechterkant via hun snelle rechterspits, en de voorzet die daar uit voortkwam werd binnengelopen door een speler van FZO, 1-0 achter. FZO herstelde hierna enigszins en stuurde Dennis Koudijs weg de diepte in, deze werd hard onderuit gehaald door de uitkomende keeper. Heel Candia kon opgelucht ademhalen toen de scheidsrechter slechts een gele kaart tevoorschijn toverde. Uit de vrije trap die hierop volgde was het Kevin van Schoonhoven die de bal snoeihard in de kruising schoot. 1-1! Verder gebeurde er zeker van de kant van FZO veel te weinig tijdens de eerste helft. Onze trainer zal de mannen zeker toegesproken hebben tijdens de rust.
    Alle in de rust gemaakte afspraken konden na 1 minuut alweer de prullenbak in, want Candia maakte binnen 20 seconden alweer de 2-1. Weer moesten de mannen vol aan de bak en op zoek naar de gelijkmaker. Na een goede actie van Kenneth van Maarschalkerweerd, die een vrije bal meekreeg op 25 meter van het doel van Candia was het weer Kevin van Schoonhoven die met een slimme vrije bal de 2-2 liet aantekenen. De spelers van Candia waren nog bezig met de scheidsrechter, en terwijl de keeper nog bezig was met zijn muur goed te zetten krulde van Schoonhoven de bal rustig in een lege goal. De geblesseerde captain Brouwer had nog duidelijk vermeld bij de spelers dat bij deze scheidsrechter de vrije ballen meteen genomen mogen worden. Na de gelijkmaker hoopten we dat FZO zou doorpakken, maar het tegenovergestelde was waar. Candia nam al heel snel weer de leiding. Door slecht verdedigingswerk van FZO was het al snel 3-2! Hierna nam Candia het initiatief en FZO haakte af. De score liep verder uit naar 5-2. Dus helaas een onnodige verliespartij voor de mannen uit Zeist.
    Conclusie; FZO zal komende weken uit een ander vaatje moeten tappen. We hebben nu 4 wedstrijden gespeeld: 2 punten, 8 doelpunten voor en 12 tegen. Een mooie uitdaging voor de staf om dit te verbeteren. Laten we hier tegen Veenendaal aanstaande zaterdag maar meteen mee beginnen, want kwaliteit is er genoeg! Maar als het voetballend niet lukt, zul je moeten poetsen.